Anu Kuusenoksa

Anu Kuusenoksa

Synnyin vuonna 1979 Kuusankoskella. 2000-luvun alkupuoliskolla muutin vanhaan omakotitaloon Ummeljoelle, joka siihen aikaan kuului Anjalankosken kaupunkiin. Kuntamuutosten seurauksena minusta tuli kouvolalainen. Vanhaa, 20-luvulla rakennettua omakotitaloa asuttavat minun lisäkseni ensirakkauteni ja muusani eli minun rakas elämänkumppanini, meidän kaksi pientä lastamme sekä perheemme lemmikkieläimet. Eläimet, maaseutu ja luonto ovat aina olleet sydäntäni lähellä.

Kirjoittamisesta – se on minun kirjallisuusguruni Stephen Kingin teos mutta myös tämän kirjailijaesittelyn punainen lanka. Kirjoittamisesta, mitä siitä kertoisin? Kirjoittaminen astui elämääni pitkän horroksen jälkeen aivan yllättäen. Olin lapsena kirjoitellut tekstejä ja jopa itse askarrellut niistä kirjoja, itsepiirrettyine kansineen kaikkineen. Sitten kirjoittaminen jäikin vuosikymmeniksi unholaan. Korkeakouluopintojen kautta pääsin takaisin kirjoittamisen makuun. Hyvin pian myös mielikuvat alkoivat nousta mieleeni, ja Prinssi jolla ei ollut sydäntä -teoksen käsikirjoitus alkoi rakentua.

Olen saanut paljon tukea ja apua käsikirjoitusteni kanssa. Kuin kohtalon kuljettamana törmäsin aivan loistavaan ihmiseen, joka antoi minulle korvaamattomia neuvoja. Lisäksi sain tukea puolisoltani ja ystäviltäni. He valoivat uskoa projektiini. Olen siinä suhteessa onnekas kirjailija, että Prinssi jolla ei ollut sydäntä on ensimmäinen kirjoittamani romaanikäsikirjoitus ja sain useamman kuin yhden tarjouksen siitä kustantamoilta. Pääsin siis valitsemaan Scarabe kustannuksen.

Kirjoittamani teksti sisältää yliluonnollisia- ja kauhuelementtejä, sen päähenkilöt ovat hyviä tai pahoja, molempia samassa paketissa. Lisäksi tarina sisältää runsaasti historiaan sijoittuvia kohtauksia. Minulle on tärkeintä, että tekstistäni välittyy tunnelma ja se saa lukijat tuntemaan jotain. Jos teksti ei herätä mitään tunteita, on se epäonnistunut tarkoituksessaan. Itselleni oli innostava kokemus käsittää, että kirjaa kirjoittaessani sain kertoa vampyyreista juuri siitä näkökulmasta, mikä itseäni kiehtoo. Kuolemattomuus, ikuinen elämä, mutta toisaalta kuolema itsessään ovat niitä keskeisiä teemoja. Perinteistä vampyyriromantiikkaa odottavalle kirjasarjani antaa paljon uutta.

Pääsin myös kuvailemaan asioita, jotka itseäni kiinnostavat. Saatoin luoda kirjaan nopeita urheiluautoja, vanhoja natisevia rakennuksia, historiallisia tapahtumia ja paikkoja, samuraimiekkoja ja monikerroksisia henkilöhahmoja mielenkiintoisine taustoineen. Ihailen kirjailija Stephen Kingin lisäksi suuria elokuvaohjaajia, kuten Quentin Tarantinoa ja David Lynchia. Uskon saaneeni heiltä vaikutteita teksteihini. Ehkä se kertoo jotain tyylistä, jolla kirjoitan.

Inspiraationi ammennan kaikesta mitä näen ympärilläni. Matkustelu on perheeni yhteinen intohimo. Matkustellessa näkee maailmaa eri näkökulmista. Toisaalta se myös opettaa ihailemaan omaa kotimaataan. Myös musiikki luo mielikuvia. Joidenkin kirjani tapahtumien innoittajana on toiminut musiikki Lady Gagasta Metallicaan.

Toivon, että lukijat pääsevät kirjaani lukiessaan matkalle läpi kirjan henkilöiden mielen kiemuroiden, syvälle pimeän kauneuteen ja kauheuteen sekä näkemään ajan ja paikan kiehtovan sekoittumisen.

Anun kirjailijasivut Facebookissa