189

KansikuvaKirjan tiedot:

Kirjailija: Aleksi Peura
Kustantaja: Scarabe Kustannus
ISBN: 978-952-7133-02-6
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen
Sivumäärä: 320
Koko: 12x19cm, 310g
Kieli: Suomi
Julkaisuajankohta: 18.09.2015

lari Rosendåhlin elämä on kääntynyt nurin useita kertoja lyhyen ajan kuluessa: hänen molemmat vanhempansa ovat kuolleet, hänet on erotettu perustamastaan bändistä, ja hän muuttaa vaimonsa Saanan kanssa takaisin lapsuudenkotiinsa, Länsimannuntie 189:ään. Lisää muutoksia on kuitenkin luvassa, kun Saana tulee suunnittelematta raskaaksi.

Soololevyä työstäessään Ilarin maailma soi riitasoinnussa ja Saanan raskauden edetessä ulkona sataa harmaata räntää, vaikka pakkasta olisi toistakymmentä astetta. Lisäksi Ilari on alkanut nähdä unia, jotka vaikuttaisivat olevan välähdyksiä Länsimannuntieltä ajalta ennen hänen syntymäänsä, ja Saanan vatsasta hohtaa tummeneva valo, jota Ilarin ja Conan-koiran lisäksi ei kukaan muu tunnu huomaavan.

189 käsittelee menneisyyden taakkaa, vanhemmuuden pelkoja ja vastuun painoa. 189 on tyylilajiltaan postmoderni kauhuromaani.

~~~

Kaksikymmentäviisivuotias Aleksi Peura opiskelee Helsingin yliopistossa ja käyttää opinnoilta liikenevän aikansa lukemalla kaikkea Platonista Haruki Murakamiin ja Stephen Kingiin, sekä kuuntelemalla heviä, joka on ollut innoituksena 189:lle. 189 on Peuran toinen romaani.


189:n Facebook-sivut